Oranje energie in opmars

Een nieuw fenomeen op de Nederlandse energiemarkt: oranje energie. Een vorm van groene stroom dat wordt opgewekt in eigen land waardoor het extra duurzaam is en helpt bij het innoveren van de Nederlandse energiemarkt. Deze vorm van energie wordt steeds populairder in Nederland. Tijd voor wat uitleg.

Enorme groei groene stroom contracten

De afgelopen periode zijn er in Nederland bijna vier keer zoveel groene als grijze energiecontracten gesloten. Deze toename is te danken aan de opmars van oranje energie. Nederlanders willen steeds vaker gebruik maken van duurzame energie dat is opgewekt in Nederland zelf. Denk hierbij aan zonnepanelen op het weiland van de boer bij jou om de hoek of door de windmolen parken voor de kust in de Noordzee. Nederlanders zijn dan ook steeds vaker bereid om meer te betalen voor groene energie uit eigen land.

Prijs oranje en grijze energie gelijk

Mensen die niet extra willen betalen voor een energiecontract met groene of oranje energie, kunnen hier alsnog voor kiezen. De enorme verschillen in tarieven die vroeger hiervoor gehanteerd werden, zijn niet meer zo hoog. Groene energie wordt namelijk steeds goedkoper om op te wekken en dus ook om aan te bieden. Hierdoor zal het in de toekomst voorkomen dat deze vorm van energie goedkoper gaat zijn dan grijze energie.

Maak vandaag nog gebruik van duurzame stroom

Heb jij op dit moment een contract met grijze stroom? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om over te stappen naar een energiecontract met groene stroom. Je draagt dan niet alleen je steentje bij aan het verduurzamen van Nederland, maar je kunt ook nog eens gebruik maken van goedkope energietarieven. Energieleveranciers hanteren namelijk andere tarieven voor nieuwe klanten dan voor bestaande klanten. Wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier maak je hier dus automatisch gebruik van. Wie wil dat nou niet! Hiermee kun je soms je energierekening tot wel €300,- verlagen per jaar. Zo sla je twee vliegen in één klap en behaal jij je voordeel.  Maak daarom vandaag nog gebruik van groene of oranje energie en draag je steentje bij aan het milieu in Nederland. Prettig geregeld!  

Het komt er dus op neer dat duurzame stroom de toekomst is. Het is niet alleen beter voor nu, maar ook voor later. Zodat je kleinkinderen en de kleinkinderen van je kleinkinderen een gezonde aarde hebben om op te leven. Duurzame energie wordt opgewekt door bijvoorbeeld windmolens, waterturbines en zonnepanelen. Er zijn dus genoeg opties voor duurzame stroom. Als iedereen zijn steentje bijdraagt hebben we nog een aarde om op te leven. En niet alleen voor nu maar voor over 100 jaar nog.